lunedì 7 maggio 2007

L'isola del tesoro



06 maggio 2007

In un libriccino di cucina siciliana, regalatomi proprio oggi, finito di stampare nel 1978 ho estrapolato per voi questa ricetta che vorrei descrivere in dialetto siciliano. Ovviamente copiandolo. La traduzione verrà data in caso di richiesta dei lettori.

Spiedini alla siciliana.

spitini a la siciliana.

Puru sti spitini su diffusi nni tutta l'Isula e ccu picca variazioni.
Facitivi preparari di lu vuostru carnizzieri tanti fidduzzi di carni di voi beddi spianati ( circa 700 gr.). Ora preparati lu chinu, faciennu appena appena abbruscari 6 cucchiarati di pani grattatu , 'na cucchiarata di pignoli e una di passulina, 'na cipudda tritata, sali e spiezzu. Passati nni la parti d'intra di li fidduzzi di carni, tauticchia d'uogliu, mintitici tauticchia di lu cumpuostu priparatu prima, faciti li spitini e 'nfilatili tri a la vota , nni li spita alternativamenti 'nvoltini e addauru e cipudda. Cucitili nni la piastra o, ancora miegliu , 'ncapu lu cravuni.

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